top of page
background1.jpg
Upcycling

UPCYCLING CHALLENGE
 

 

 

Vær med til en upcycling challenge, hvor vi sammen giver defekte skjorter nyt liv med upcycling!

Design din helt egen kreation, eller hent inspiration fra vores ide-katalog. Tilmeld dig nedenfor inden d. 16 marts!

OBS! Deadline for tilmelding er overskredet

Upcycling
Upcycling
flee market
Upcycling

Deltagende som gruppe

Tilmeld en gruppe til 'Upcycling Challenge' - så sørger vi for, at I modtager det antal skjorter, der passer til antallet af deltagere. Skjorterne kommer fra vores samarbejdspartner Røde Kors, der har en masse skjorter, der ikke længere kan sælges. Det er op til jer at give dem nyt liv!

 

I kan finde inspiration i Re:wairs ‘Craftivism Univers,’ men der er fri leg, så I kan også finde på jeres egne kreationer og måder at upcycle på - så længe de færdige værker er lavet af de kasserede skjorter, som I har modtaget.

 

Jeres værker vil blive udstillet i hele uge 17 på det bibliotek, jeres skole er blevet matchet med. Derfor skal værkerne afleveres senest fredag d. 22 april. Hvordan kreationerne udstilles vil blive aftalt imellem jer som gruppe og det bibliotek, I er matchet med.

Er dine kreationer klar til catwalken?

Hvis I har lavet et upcyclet produkt, som kan vises på catwalken, har I mulighed for at få det med i modeshowet, som bliver afholdt på Craftivism Festival København d. 29. april.

Send en mail til contact.rewair@gmail.com med et billede af din kreation og lav en kort beskrivelse af den, f.eks. hvor mange skjorter du har brugt og hvilke andre materialer, der er tilføjet.

Hvad er Upcycling?
Genbrug af fx. tekstiler hvor  man skaber et nyt produkt, der har mere værdi end hvad det havde, inden det blev upcyclet

shirt - silhouette1.png
Upcycling
craftivism
craftivism

Hvor mange tekstiler kan vi redde sammen på tværs af Danmark?

I vores Upcycling Challenge inviterer vi til at give nyt liv til skjorter, der ikke længere kan bruges - men stadig kan reddes! Vi sørger for tekstilerne, og hjælper dig eller din gruppe i gang med inspiration til, hvordan skjorterne kan forvandles til nye brugbare kreationer.

Vi vil i løbet af Craftivism Countdown måle hvor mange tekstiler, vi sammen har reddet på tværs af Danmark - se hvordan.

Deltagende som enkeltperson

Tilmeld dig vores Upcycling Challenge som enkeltperson, og få muligheden for at få dit upcyclede stykke tøj eller outfit med i vores store modeshow på selve under Craftivism Festival København!

Reglerne for at deltage som enkeltperson

Kreation: Det endelige resultat skal være et stykke tøj, fx en jakke, kjole, eller tilbehør, fx en taske eller hårpynt - altså noget man kan klæde sig på med. Det anses ikke som et stykke tøj eller tilbehør, hvis det endelige værk er fx et pudebetræk eller et gardin. Hvis du er i tvivl eller har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os her: contact.rewair@gmail.com.

Tekstiler og trim: Ideen er at anvende skjorter til denne challenge, og de skal derfor være den primære del af din kreation. Du kan stadigvæk supplere med andet tekstilaffald eller trim, fx lynlåse, knapper, osv.

MEN Det er et modeshow, der skal se sammenhængende ud, og derfor er skjorterne omdrejningspunktet - så husk det! :)

fashion festival
craftivism

Processen for at deltage som enkeltperson

  1. Tilmeld dig vores upcycling challenge (deadline for tilmelding er d. 16. marts)

  2. Afhent dine tekstiler. Vi sender dig et tidspunkt for, hvornår og hvor de kan afhentes.

  3. Design og sy dine upcyclede kreationer fra kasserede skjorter,

  4. Indsend eller aflever dine kreationer til Re:wair og send en mail med en beskrivelse af dit outfit og eventuelt inspirationsmateriale eller andet, du har brugt i kreationsfasen. Del også dine kreationer på instagram med hashtags: #craftivismfestival #craftivismdk #rewairupcyclingchallenge #craftivismchallenge #bernettenordic #bernettedk og tag @rewairdk, @rodekorsgenbrug og @bernettenordic.

craftivism
upcycling

Skjorter der ikke længere kan bruges

For at undgå at skabe endnu mere affald eller bruge skjorter, der stadigvæk kan reddes, har vi valgt at samarbejde med Røde Kors, for at sikre at levere skjorter, der absolut ikke længere kan anvendes eller sælges videre.

Det kan være skjorter, der f.eks. har en dårlig pasform og ikke er blevet solgt videre i en genbrugsbutik, men også skjorter med huller eller pletter, som ikke umiddelbart kan fjernes eller repareres.

craftivism
craftivism
craftivism

Inspiration til upcycling af skjorter

against fast fashion
Upcycling Guides

Hvor mange tekstiler kan vi redde sammen?

Sammen skal vi se, hvor mange tekstiler, vi kan redde. Det er derfor jeres opgave som gruppe eller individ at veje de tekstiler, der bliver upcyclet. 

Der vil hurtigst muligt blive tilføjet en beskrivelse til, hvordan I registrerer de tekstiler, der er blevet reddet, så der løbende vil blive vist hvor i Danmark, vi er bedst til at redde tekstiler.

Redde tektiler
IMG_0774.HEIC
bottom of page