top of page
background1.jpg

BILLETTER & PROGRAM

IMG_5758.JPG

Craftivism Countdown
Til skoler eller individer der vil deltage på de lokale biblioteker i uge 17 

Craftivism Festival
Craftivism Festival
Kom med til Craftivism Festival København lørdag d. 29 april i Kildevæld Kulturcenter i København - hvor vi lader kreativitet og fællesskab bane vejen for bæredygtigt tøjforbrug!
TIDSPUNKT
29. apr. 10.00 – 17.00
ADRESSE
København,
Bellmansgade 5C, 2100 København, Denmark

Dagens Program
Kildevæld Kulturcenter, Bellmansgade 5C, 2100 København Ø


 

3 Udstillinger (kunst, tekstiler og upcyclet fashion): hele dagen
Hele Danmarks tøjbyttemarked: 10-14
Velkommen til Craftivism Festival: 10.25
Quiz - Tøjspild: 10.30-11
Workshops: 11.15 - 14.15
L.A.D.J.: 12-17
Folkekøkken: 11:45-15
Talks: 13.30-15
Per Vers freestyle rap: 15
Modeshow + votering med vært Anna Lin: 15.30 

Udstilling-workshop designmueum.jpeg

Workshop Beskrivelser

kl. 11.15 - 14.15

OBS: Du kan kun tilmelde dig én workshop per person,

da de alle starter kl. 11.15.

Lav en nøglering af upcycled læder med Bakano Design

 

Har du nogensinde tænkt på, hvad der skete med dine forældres gamle lædersofa? Måske  er den endt som nyt produkt hos Bakano Design, som laver upcyclede tasker, nøgleringe og kasketter af blandt andet gamle lædersofaer og læderjakker.

 

På denne workshop får du selv mulighed for at upcycle læder, når Astrid fra Bakano lærer dig at arbejde med læder og tilskære det. Du vil få mulighed for at lave en lækker nøglering af upcycled læder - perfekt som en håndlavet gave eller til at pifte dit eget nøglebundt op med stil.

 

Alle materialer vil blive stillet til rådighed, inklusiv nøglering, læder og værktøj, så du skal egentlig bare dukke op og glæde dig til, at forvandle kasseret læder til et smukt stykke håndværk!

 

Det tager ca. 30 minutter at lave en nøglering.

Antal deltagere i løbet af dagen: 50 deltagere

3 uden tekst BAKANO.png
35.jpg
IMG_7807.jpg

Live plante indfarvning med Scales Studio

Kunne du tænke dig at blive klogere på, hvordan man indfarver tekstiler med planter? Måske du har prøvet det et par gange før, måske du har været nysgerrig længe og gerne vil i gang? Så er denne live-plante indfarvning lige noget for dig! Emma Theilbjørn fra Scales Studio tager planter og gryder med, åbner op for hendes verden med de naturlige kræfter og fortæller alt, du skal vide for at lære om processen og for at kunne gå i gang derhjemme! 

 

Du kan blandt andet lære om hvordan du bejdser tekstiler inden indfarvning, hvilke planter vi har i den danske natur som er gode at indfarve med, og så arbejder Emma også en del med shibori teknikker, så hvis dit hjerte banker for tie dye, vil der også være rig mulighed for at høre om hvordan man skaber smukke og unikke mønstre!

 

OBS: Denne workshop er en live-fremvisning, og du vil derfor ikke selv lave et endeligt produkt, men vil stadig kunne lære teknikkerne step-by-step.  Du behøver derfor ikke at købe billet.

 

Det er ren flower plant power, og Emma glæder sig til at tage dig med på den farverige rejse!

Lav en upcycled kortholder eller nøglering med Zeecycled

Forestil dig, at ikke kun kasseret tøj, men også kaffesække og presenning fra stillads kan få en chance til som nye og smarte produkter? Det er nemlig de kasserede materialer, der hos Zeecycled bliver forvandlet til nye produkter i stedet for at ryge i skraldespanden.

 

Kom med til en lærerig workshop hvor du selv får mulighed for at upcycle og redesigne tekstilaffald. Zahra fra Zeecycled viser dig, hvordan du kan omdanne presenning fra stilladsarbejde til en smart kortholder eller nøglering.

 

Alle materialer og værktøjer bliver stillet til rådighed, så du kan blot glæde dig til en workshop hvor Zahra guider dig hele vejen, og du ender med dit eget håndlavede produkt.

Det tager ca. 1-2 timer at lave en kortholder og 35 min. at lave nøglering

Antal deltagere i løbet af dagen: 15 deltagere

IMG_20230302_172206.jpg
IMG_20230302_172147.jpg

Vævning med tekstilaffald med Sofia

Til denne workshop får du mulighed for at væve med “garn” lavet af tekstilaffald på din egen bæredygtige væv lavet af kasseret pap. Vi upcycler tekstilerne ved at klippe dem om til strimler af "garn", som du derefter kan væve med. 

 

Du vælger selv hvilke farver du helst vil væve med for at skabe dit upcyclede produkt - det kan være alt fra et tæppe, til en taske, eller dekorative ting såsom bordskånere eller vægophæng.

 

Kom og lær hvordan vi upcycler tekstilaffald, og giv tekstilerne nyt liv med din egen kreative vision og med vævning, som er et smukt og gammelt håndværk. Du behøver ikke at have tidligere erfaring med hverken vævning eller upcycling, da Sofia guider dig hele vejen og stiller alle materialer til rådighed i workshoppen.

 

Glæd dig til at give tekstiler nyt liv med vævning og kreativitet!

Antal deltagere i løbet af dagen: 20 deltagere

Kreativ upcycling & mending med Repair Café

Er du træt af dine kedelige jeans, den sorte blazer eller din basic t-shirt der ligger i skuffen? Vil du gerne have fikset hullet i din nye jakke eller dække en plet på din hvide yndlingsskjorte?

 

Den her workshop er for dig, der vil give dit gamle tøj nyt liv! Claire og Roberta fra Repair Cafe står klar til at inspirere og støtte dig i dit projekt, omend du vil re-style, upcycle, pimpe eller give dit gamle tøj et nyt twist. 

 

Du vil samtidig få mulighed for at lære kreative teknikker til at reparere tøj, f.eks. ved brug af lapper, broderi eller ændring af størrelse. Til sidst kan du vende hjem med et fornyet eller fikset stykke tøj, som du har givet et nyt og længere liv!

 

OBS. Hvad du skal medbringe: det tøj, du har, som trænger til en kærlig hånd eller til at blive upcyclet. Hvis der er noget specifikt du vil bruge, fx en bestemt knap eller lap, så medbring også dette.

 

Vi vil have alt det nødvendige værktøj og de nødvendige materialer: tråd, sakse og nåle, symaskiner, stof og trim detaljer i forskellige farver og materialer mm.

 

Workshoppen er arrangeret af Repair Café Østerbro, Østerbro Lokaldudvalg og Miljøpunkt Østerbro. 

Antal deltagere i løbet af dagen: 20 deltagere

WhatsApp Image 2023-03-28 at 14.15_edited.jpg
WhatsApp Image 2023-03-28 at 14.15_edited.jpg

Tekstil tryk med Péter Berke

Giv en gammel t-shirt eller andet stykke stof nyt liv og et kunstnerisk udtryk!

 

Til den her workshop kan du lære at lave tryk på tekstiler med linoleum. Kunstneren Péter Berke hjælper dig hele vejen til at skabe dit helt eget t-shirt print eller et kunstværk af stof, som du kan hænge op på væggen.

 

Tag dine ideer eller sketches med, et stykke tøj/tekstil du gerne vil upcycle, for eksempel en gammel t-shirt eller et pudebetræk. Husk at materialet skal være ensfarvet og ikke for mørkt.

 

Glæd dig til en lille og intensiv workshop, hvor du får mulighed for at lave dit helt eget tekstil tryk og design med linoleums print!

Antal deltagere i løbet af dagen: 10 deltagere

Workshop
Tøjbytemarked

Tøjbyttemarked

Har du også alt for meget tøj i dit skab som du ikke bruger? Og har du et ønske om at forny din garderobe, men ingen penge på lommen?

Så kom forbi tøjbyttemarked og byt dit tøj til nyt (preloved) tøj. 

 

Det er helt gratis, og gavner udover din pengepung også miljøet!

SÅDAN FUNGERER DET:

1. Medbring det tøj fra dit klædeskab, som bare samler støv i din garderobe, men som andre kan få glæde af.

2. Vi vurderer tøjet, hænger det op til udstilling og du modtager point i bytte.

3. Dine point kan veksles til nyt (preloved) tøj!

Vi glæder os til at swappe med dig og vennerne/veninderne d. 29. April!

 

Byttemarkedet er arrangeret i samarbejde mellem Sharedrobes, Østerbro Lokaludvalg og Miljøpunkt Østerbro.

 

OM ARRANGØRERNE

Sharedrobes er en app, hvor du kan uploade dit tøj i en digital garderobe, swappe tøj eller shoppe efter mode med bæredygtigt fokus til kvinder fra alle de lækreste brands i Danmark.

 

Miljøpunkt Østerbro er et lokalt klima- og miljøcenter, som arbejder for at gøre vores hverdag, by og bydel mere bæredygtig. (www.miljopunkt-osterbro.dk).

 

Østerbro Lokaludvalg uddeler penge til lokale projekter, laver bydelsplan og sørger for, at borgerne bliver hørt i bydelsaktuelle sager. Lokaludvalget består af medlemmer, som enten er udpeget politisk eller repræsenterer en lokal forening.

IMG_9236.jpg
IMG_20220924_133623.jpg
Udstillinger

Udstillinger

2A7D57E7-9448-4E4E-8D0B-609DA5BC4A83.JPG

Mottainai Studio af Julie Vej

 

I en fusion af japansk og nordisk æstetik skaber bæredygtig kunstner Julie Vej æstetiske kunstværker. 

Materialet er tekstilaffald fra modeindustrien doneret af bla. Haute Couture designer Jesper Høvring.

Prototyper, tråd og klipperester forvandles til værker som dyrker emner som forfald, natur og håb.

Julie vil være tilstede på festivalen og holde rundvisninger i løbet af dagen.  

 

Julie Vej vil være aktuel med udstillingen ”Good life” som vil kunne opleves den efterfølgende måned efter festivalen. 

Upcycled fashion i Danmark

 

Hvordan kan man fremstille produkter i vores moderne samfund, som er lavet af tekstilaffald og hvordan ser produkterne egentlig ud?

Mange har fordomme omkring upcyclede produkter og tror at produkterne ofte ser forvaskede eller brugte ud og det vil vi gerne lave om på.  I Danmark findes der utrolig mange tekstil upcyclere og produkterne er ofte utrolig flotte!

 

Så glæd dig til at blive inspireret af nogle af Danmarks bedste tekstil upcyclere.

Green-1-4.jpg
boks-1-2200x1200.jpg

Tekstiler og deres oprindelse

 

Hvor stammer tekstiler fra og hvordan bliver de fremstillet. KEA (Københavns Erhvervsakademi) vil lave en fremvisning af forskellige tekstiler og deres oprindelse fx. hvordan silke bliver fremstillet.

Derudover vil der bliver vist nye tekstiler, som kan røres og hvordan de kan manipuleres fx. gennem planteindfarvning.

bottom of page